Nuk do ta besoni, ja sa e shtrenjte do te jete nje vaksine kunder Covid 19

Pas “shkelqimit te zi” dhe renies tani, shkencetaret vazhdojne kerkimet per vaksinen kunder Covid 19.

Po sa do kushtoje nje vaksine e tille?

Nje pergjigje per kete jep Silvio Garattini, dekan i farmakologëve italianë dhe themeluesi i Institutit Mario Negri për Kërkime Farmakologjike.

Ai eshte shprehur se nje doze vaksine mund te kushtoje deri ne 1 mije euro, shifer e larte dhe ka bere thirrje qe Europa te udheheqe rrugen per qasje te barabarte ne vaksinen kunder Covid19.

“ Vaksina duhet te jete nje e mire e te gjitheve” ka thene Silvio Garattini.