Një Qytet i Ri do i Shtohet Botës - 33 Herë më i Madh se New York!

Qeveria e Arabisë Saudite njofton se do të ndërtojë një mega qytet të ri me shpenzime prej plot 500 miliard dollarësh.

 

 

Qyteti do të ndërtohet për diversifikim të ekonomisë, për t’u përqëndruar më pak në shfrytëzimin e naftës.

 

 

 

Projekti quhet Neom dhe tregon se qyteti do të zërë një hapësirë prej 10 mijë e 230 kilometër katrorë, 33 herë më e madhe se sipërfaqja e qytetit të New York dhe do funksionojë e gjitha me energji të rinovueshme.

 

 

Ky vend do të jetë për njerëzit konvencionale, do të jetë një vend i ëndërrimtarëve për botën, tha Bin Selman në konferencë.