Nje lajm i mire per vendin tone, rritet eksporti i prodhimeve te detit

Gjate tremujorit te fundit ka rezultuar me ecuri pozitive sektori i peshkimit. Vetem per qytetin e Vlores, sipas statistikave zyrtare kapi shifrat 214 tone.
Vetem kete tremujor jane eksportuar rreth 550 tone peshk koce, 100 tone peshk levreke dhe pjesa tjeter jane prodhime deti te ndryshme si kallamare, molusqe, karkaleca.
Destinacionet kryesore jane Italia dhe Gjermania, ndërkohë që vijon normalisht edhe furnizimi i tregjeve të vendit me peshk e fruta deti, në kushtet e masave kundër COVId-19.