Nga moti i keq, ja ne cilat shkolla pezullohet mesimi

 

Nga koha e keqe, Ministria e Arsimit merr vendimin: Pezullohet mësimi në 56 shkolla.

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka njoftuar se për shkak të reshjeve dhe motit të keq në vend në disa shkolla është marrë vendimi për të pezulluar mësimin.

Njoftimi:

Për shkak të situatës së rënduar të reshjeve në disa zona të vendit, pas komunikimeve intensive të këtyre ditëve me zyrat vendore arsimore dhe bashkitë, ju informojmë se mësimi është ndërprerë në shkollat e mëposhtme:

Shkolla 9-vjeçare “Perlat”, Hamallaj,
Shkolla 9-vjeçare “Met Hasa”, Durrës,
Shkolla 9-vjeçare “Fshati Rinia”, Durrës,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Mehmet Shpendi”, Shalë,
Shkolla 9-vjeçare “Giman”, Shalë,
Shkolla 9-vjeçare “Theth” Shalë,
Shkolla 9-vjecare “Don Prek Ndrevashaj”, Shosh,
Shkolla 9-vjecare “Palaj”, Shosh,
Shkolla Fillore “Nicaj”, Shosh,
Shkolla 9-vjeçare “Kir”, Pult,
Shkolla Fillore “Kasnec”, Pult,
Shkolla Fillore “Pog”, Pult,
Shkolla 9-vjecare “Bruçaj”, Pult,
Shkolla 9-vjecare “Plan”, Pult,
Shkolla Fillore “Maja Thanës”, Pult,
Shkolla 9-vjecare “Xhan”, Pult,
Shkolla Fillore “Azem Hajdari”, Fierzë,
Shkolla 9-vjecare në Lugun e Zi, Tropojë e Vjetër,
Shkolla Mesme e Bashkuar “Oso Dauti”, Llugaj,
Shkolla 9-vjeçare ” Kolec Mekshaj”, Tale,
Shkolla 9-vjeçare “Grykë Lumi”, Shënkoll,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Llesh Nik Daka”, Shënkoll,
Shkolla 9-vjeçare Marash Gjoni”, Rrilë,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Zejmen”, Zejmen,
Shkolla 9-vjeçare “Spiten”, Zejmen,
Shkolla 9-vjeçare “Tresh”, Zejmen,
Shkolla 9-vjeçare “Pllanë”, Zejmen,
Shkolla 9-vjeçare (jopublike) “Effata”, Pllanë,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Frank Bardhi”, Kallmet,
Shkolla 9-vjeçare “Rrabosht”, Kallmet,
Shkolla 9-vjeçare jopublike “Shën Eufemia”, Kallmet,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndoc Gjetja”, Ishull Lezhë,
Shkolla 9-vjeçare “At Zef Pllumi”Shëngjin,
Shkolla 9-vjeçare “Fran Ivanaj”, Ishull Shëngjin,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Kalivaç”, Ungrej,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ungrej”, Ungrej,
Shkolla 9-vjeçare “Gjergj Kastrioti”, Lezhë,
Shkolla 9-vjeçare “Besëlidhja”, Lezhë,
Shkolla 9-vjeçare “Gjergj Fishta”, Lezhë,
Shkolla 9-vjeçare “Kosova”, Lezhë,
Shkolla 9-vjeçare “Nënë Tereza”, Lezhë,
Shkolla e mesme profesionale ‘Kolin Gjoka”, Lezhë,
Gjimnazi “Hydajet Lezha”, Lezhë,
Shkolla e Mesme Jopublike “Rrogacionistët”, Lezhë,
Shkolla jopublike “Academi Center”, Lezhë,
Shkolla jopublike 9-vjecare “At Shtjefen Gjecovi”, Lezhë,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Karl Gega”, Balldren,
Shkolla 9-vjecare “Torovicë”, Balldren,
Shkolla 9-vjecare Kakarriq”, Balldren,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Pjetër Zarishti”, Blinisht,
Shkolla 9-vjeçare “Troshan”, Blinisht,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndre Mjeda”, Dajç,
Shkolla e Mesme e Bashkuar “Gjovalin Gjadri”, Gjadër,
Shkolla 9-vjecare “Mark Rrozhani”, Mabë,
Shkolla 9-vjeçare “Manati”, Kolsh,
Shkolla 9-vjeçare “Barbullojë e Re”, Kolsh.
Këtë vendim e kemi marrë për sigurinë e nxënësve, deri në përmirësimin e situatës. Ndërkohë, të gjitha strukturat tona janë vazhdimisht në terren dhe bashkitë janë angazhuar për të marrë masat dhe vlerësuar situatën hap pas hapi.

Mësimi për orët e humbura do të zëvendësohet në vijim sipas një kalendari të përcaktuar nga DPAP.

Falënderojmë të gjithë prindërit, nxënësit dhe mësuesit për mirëkuptimin dhe angazhohemi maksimalisht për të bërë ç’është e mun