Ne Tetorin e Letersise, Medalje Mirenjohjeje per shkrimtaren Elena Kadare

Ministria e Kultures Eva Margariti: Helenës i jemi mirënjohës shumëfish.
Sepse është ndër të paktat gra që theu një tabu në botën e letrave shqiptare, të dominuar nga burrat.

I jemi mirënjohës sepse, në një farë mënyre sakrifikoi ëndrrat e veta prej shkrimtareje, për të ndenjur në krah të një shkrimtari të madh; si muza, por edhe lexuesja e tij e parë.
Pas çdo burri të suksesshëm, fshihet gjithnjë një grua e jashtëzakonshme.
Dhe Helena Kadare është nga ato gra, që ashtu si e ka dëshmuar ajo vetë në “Kohë e pamjaftueshme”, nuk e ka pasur jetën aspak të lehtë.

Jo vetëm se duhet të ndante shortin e jetës me një emër të madh të letërsisë, por edhe të përballonte gjithë frikërat, për pasojat që mund të vinin prej penës së tij.

Faleminderit për kurajën!

Dhe një Medalje Mirënjohjeje për të, është shumë pak!