Ne 2025 shqiperia vetem me 512 mije banore paralajmeron OKB...

Nga matjet e bera nga Organizata e Kombeve te Bashkuara Shqiperia do te mbetet vetem me 512 mije banore ne vitin 2025 duke qene se do te kete nje ulje 30-40 % te popullsise. Gjithashtu mendohet se popullsia me e madhe ne vend eshte ajo e moshuar, dhe nje numer shume i vogel ka mbetur nga rinia duke mos u shfaqur kaq shume kjo problematike.
Zhvlerësimi i ndjeshëm ka ardhur brenda një viti (2019 kundrejt 2018) dhe është nxitur si nga rënia e normës së lindshmërive dhe largimit te cifteve te reja.

Duket se mbas pandemise dyndje te medha kane filluar ne aeroportet e vendit me pesha te medha te valixheve. Jane te shumte njerezit te cilet largohen nga Shqiperia per ndertim te jetes diku tjeter.