Mjeku epidemiolog, Ilir Alimehmeti:Universiteti i Oxfordit ka gjetur mjekimin e parë që përmirëson mbijetesën e pacientëve të infektuar me koronavirus

Mjeku Epidemiolog shkruan në “Facebook” se Universiteti i Oxfordit ka gjetur mjekimin e parë që përmirëson mbijetesën e pacientëve të infektuar me koronavirus dhe medikamenti eshte DEKSAMETAZONI qe ndodhet dhe ne Shqiperi, ul me 33% vdekshmërinë te pacientët e intubuar.

Deksametazoni, shkruan ai, eshte nje mjekim i kudo ndodhur, edhe ne Shqiperi, dhe shume i lire.

Sa eshte perfitimi?

Pasi u studian plot 6.425 paciente ne 175 spitale te ndryshme u gjet se:

Ulet me 33% vdekshmeria te pacientet e intubuar!

Ulet me 20% vdekshmeria te pacientet ne terapi intensive jo te intubuar!
Shpetohet 1 jete plus per çdo 8 paciente te intubuar dhe te trajtuar me deksametazon!

Shpetohet 1 jete plus per çdo 25 paciente nen oksigjen te trajtuar me deksametazon!

Studimi publikohet ne forme te reduktuar paraprakisht per te bere te mundur fillimin e terapise ne te gjithe boten, nderkohe qe presim detajet e plota, shkruan mjeku epidemiolog Ilir Alimehmeti.