Miço me çelsa magjik! Në kërkimin shqiptari që zhduk makinat në pak sekonda në Greqi...

“Miço” shqiptari me “çelësat magjikë” që zhdukte makinat në sekonda dhe i hidhte në tregun e zi të pjesëve të këmbimit duke zhdukur çdo gjurmë origjine, është kthyer në problemin e fundit të Policisë greke.

Sipas Protothema.gr, zbardhet mënyra e funksionimit të organizatës që u vu në shënjestër nga Policia greke.

Deri më tani, një pronar shërbimi ka rënë në kthetrat e autoriteteve dhe është dërguar në Prokurori, ndërkohë që është shpallur në kërkim shqiptari “Miço” dhe një anëtar tjetër i grupit.

Zbulimi i rrjetit nisi mëngjesin e 18 gushtit. “Në orët e mëngjesit të datës 18 gusht 2022, një grua ka shkuar në Departamentin e Sigurisë së Pagratio dhe ka denoncuar vjedhjen e një makine Hyundai ngjyrë gri, me vlerë totale rreth 7500 euro.

Një sistem gjurmimi GPS ishte vendosur më parë në makinën e vjedhur dhe viktima iu drejtua aplikacionit për të gjurmuar lëvizjet e fundit të automjetit. Nga historiku i aplikimit u konstatua se në orën 03:21 të datës 18 gusht 2022, makina e saj ka qenë e parkuar në kryqëzimin e rrugëve Velestinou dhe G. Kondili në Haidar, ndërsa më pas ajo lëvizte në zonën e Pallinit.

Rreth orës 11:00 pajisja lëshoi një sinjal në kilometrin e 17-të të Avenue Spaton në Pallini. Viktima u afrua në vendngjarje përmes parkingut të jashtëm aty pranë dhe gjeti automjetin e vjedhur dhe një burrë që çmontonte pjesët e tij në një kasolle.

Siç konstatuan, është vetë pronari i akuzuar që u ka thënë gojarisht se mjeti në fjalë i është dorëzuar në orët e mëngjesit pa targa dhe pa leje, nga një person me origjinë shqiptare i quajtur “Miço”.