Me ke anetar te familjes çokitet vezen e kuqe te Pashkes?

Tani eshte kohe e drekes dhe trapezi ne familjet ortodokse eshte shtruar me mish te pjekur, me vere te kuqe, me buken e pashkes ne mes, me embelsira e plot gjera te tjera te mira.

Urohet”Gezuar Pashket, shendet e mbaresi per te gjithe!” por ajo qe e ben dhe me te gezuar atmosferen familjare nuk eshte qengji i pjekur dhe vera e kuqe, por riti shekullor i çukitjes se  vezeve te kuqe,moment qe e perjetojne me kenaqesi dhe gezim te madh vecanerisht femijet.

Dhe pas çukitjes se vezeve te kuqe, jeni te ftuar t`i pergjigjeni pyetjes tone:

Me ke anetar te familjes çokitet vezen?

Fituat apo humbet?