Lulja me rrezatuese ne Shqiperi dhe vlerat e saj

Lulekuqja eshte nje lule e cila rritet kudo ne Shqiperi. Ajo eshte e njohur per vlerat e saj shendetesore. Nese pyesim gjyshrit tane mbi lulekuqen do te na thone se si lule ajo ka nje aftesi te madhe per te te qetesuar . Ajo eshte burim i qetesise ,gjumit dhe paqes . Gjithashtu kercenjte e lulekuqes jane perdorur gjithmone nga amvisat shqiptare ne pergatitjen e byrekut,. Ato ndihmojne ne fuqizimin e sistemit imunitar dhe ne mbrojtjen e zemres. Nje kuriozitet te cilin nuk e dinim eshte se lulet e vogla te kuqe prodhojne edhe fara te ngrenshme te cilat jane te pasura me minerale. Keto fara kane edhe funksion analgjezik. Nese konsumohen keto fara ,zbutet dhimbja vencanerisht e kokes. Farat kane zink dhe si rrjedhoje ndihmojne metabolizmin.