Libri dhe Fëmijët/ Këtë Lajm Duhet ta Lexojnë të Gjithë Prindërit !

Libri dhe Femijet eshte nje teme dite per ata prinder qe i mesojne femijet me dashurine per leximin e librave.

Por ja qe ne kohen e sotme,me teknologji te zhvilluar, me celularet ne duar duke klikuar mbi faqet e tyre, ka rene interesi i femijeve per faqet dhe figurat e bukura te librave. Lodrat ne kompjuter i kane zevendesuar dhe kjo eshte nje shenje jo e mire per te ardhmen e tyre si miq te librave.

Po a duhet te nderojne vendet ne kete gare per klasifikim, libri te zeje vendin e pare e celularet vendin e dyte. Kjo do kohe dhe mundesite jane afruar edhe me modelet ne punen me librin.

Ja nje shemull i mire. Ne Tirane eshte ngritur ne Pazarin e Ri

” Qendra e Kultures dhe librit per Femije” ne ambientet e se ciles femijet kalojne disa ore te kohes se tyre te lire mes librave, faqeve dhe “figurinave “ te tyre, nga te cilat edhe mesojne, zgjerojne njohurite e tyre .

Programi i kesaj qendre perfshin lexime dhe aktivitete edukative permes librave.

Eshte model ne punen me librin qe mendojme se duhet te gjeje mbeshtetje edhe ne rrethe te tjera, pse jo edhe ne Gjirokaster, Sarande, Permet e Tepelene!