Lajm i Mirë që Vjen nga Parlamenti Grek-Lëvizje pa Patentë Ndërkombëtare, Kursehen 700 Euro dhe…

 

Sikunder dhe eshte shkruar me pare, ne shtypin grek dhe shqiptar, sot Parlamenti grek ka ratifikuar  marreveshjen per njohjen e ndersjelle te lejeve te drejtimit. Marreveshje midis Shqipërisë dhe Greqisë e cila eshte bere e njohur me ate te firmosur 11 maj 2018.

Me ratifikimin e kesaj marreveshjeje tani e tutje me nje patente shqiptare mund te udhetohet lehtesisht ne Greqi, pa dashur të marresh patente nderkombetare, dhe anasjelltas edhe per greket qe hyjne ne vendin tone.Kjo vlen për të gjithë ata shqiptarë që udhëtojnë përkohësisht drejt Greqisë për arsye familjare, pune apo pushime.

Me zbatimin e saj, cdo shqiptar kursen 700 euro nga mos kryeja me sic ndodhte me pare e procedurave nga e para  per te  marre leje drejtimi.

Nga kjo marreveshje ka dhe lehtesi te tjera.