Lajm i Mirë/ Linjë Hekurudhore nga Porti i Igumenicës deri në Gjirokastër!

Ja një lajm i mirë:

Nga Prefektura e Epirit mësohet se ka përfunduar studimi për Linjën Hekurudhore Porti i Igumenicës – Igoumenitsa Industrial Park – Universiteti i Janinës – Janina Airport – Kakavije – Gjirokastra, përgatitur nga firma NAMA Consulting Engineers dhe Planners SA.

Gjatësia e përgjithshme arrin në 73 km, ku parashikohen tunel 2 me gjatësi totale 10,3 m dhe 9 tunele të hapur gërmimi gjatësi totale 4,6 m , si dhe 26 ura të vogla dhe hekurudha (hapja 10.5 deri në 11.5 m).

Rëndësia e këtij projekti është vendimtar dhe me ndikim në zhvillimin e transportit hekurudhore dhe per rrjedhoje zhvillimin e bizneseve, lëvizjen e njerezve dhe mallrave dhe rritjen ekonomike të rajonit.