Kryeministri Edi Rama konfirmoi sot se do të rihapet kufiri tokësor dhe ajror, ndersa transporti detar do të qëndrojë i mbyllur

Që prej muajit mars Shqipëria ka mbyllur kufijtë tokësorë, ajror dhe detar, për shkak të koronavirusit. Por duket se në 18 Maj do të rihapen kufijtë.

Kryeministri Edi Rama ka konfirmuar sot me Komitetin e Ekspertëve se më 18 Maj do të riahpet kufiri tokësor dhe ajror. Më herët Rama ka konfirmuar se transporti detar do të qëndrojë i mbyllur.

Më 18 maj ne hapim kufijtë, tokësor dhe ajror. Prandaj Ministria e Shëndetësisë të përgatisë broshura informuese për qytetarët dhe masat që duhet të merren“, – u shpreh Rama.

Ende nuk dihet se cilat pika kufitare do rihapen, apo nga cili shtet do lejohen fluturimet me jashtë.Gazeta Mapo