Koronavirusi në botë,9 milionë të infektuar,467 mijë viktima ...

Nga koronavirusi ne gjithe boten rreth 9 milionë jane të infektuar dhe mbi 467 mijë persona kane humbur jeten , ndersa te sheruar jane 4,7 milion veta.

Persa i perket shtrirjes gjeografike, ne ShBA ka mbi 2.3 milionë të infektuar nga pandemia dhe me rreth 122 mijë viktima, ne Brazil ka 1 milion te infektuar dhe 50 mije persona ndare nga jeta,Rusia ka rreth 584 mijë të infektuar dhe 8111 viktima.

Mijera te infektuar dhe viktima nga pandemia ka dhe ne vende te tjera si ne Britani 304 mijë të prekur dhe mbi 42 mijë viktima.Pasojat nga pandemia jane te renda edhe ne Indi.