Konservatori Boris Johnson drejt Fitores së Madhe në Zgjedhjet në Angli sipas Exit Pollit të sapo dalë!

BORIS Johnson është në rrugën e duhur për një shumicë zgjedhore sonte pas sondazheve të fundit qe informojne se konservatoret kane fituar rreth 368 vende.

Jeremy Corbyn duket të japë rezultatet më të këqija që nga Lufta e Dytë Botërore me 191 vende të parashikuara.

Z. Johnson shkroi ne Twitter: “Faleminderit të gjithëve në të gjithë vendin tonë të madh që votuan, që vullnetarizuan, që qëndruan besnik te kandidatët tane.

“Ne jetojmë në demokracinë më të madhe në botë.”

Sondazhet tregojne per nje humbje historike per Laburistet.

Partia e Punës e Jeremy Corbyn është zhytur në një nga rezultatet më të këqija të zgjedhjeve të tij, sipas sondazhit të fundit.

Ky do të ishte rezultati më i mirë për Konservatorët që nga fitorja e Margaret Thatcher në 1987.

Parashikimet do të jenë një zhgënjim i madh për Partinë e Punës së Jeremy Corbyn dhe sugjerojnë se Johnson do të jetë në gjendje të kalojë marrëveshjen e tij të Brexit i qetë.