James Sinoimeri, 21 vjeçari me Origjinë nga Gjirokastra Nderohet me Çmim për Projektin e tij Kërkimor!

Ja një lajm që na gëzon dhe na bën krenar!

James Sinoimeri, 21 vjecari nga Shqipëria me origjinë nga Gjirokastra, është Studenti i inxhinierisë kimike nderuar me Çmimin e Avancuar / Creative Endeavour Award per projektin e tij kërkimor, Zhvillimi i Hipogjenisë-Inducing Cryogels (HIC) për të Prodhuar Modele më Realiste të Tumoreve 3D”.

Studenti shqiptar po e përfundon kete projekt nën drejtimin dhe mbikëqyrjen e Profesorit Sidi A. Bencherif, Dr. Thibault Colombani dhe Ekipi i Laboratorit BioLamp. Zyra E Provostit e jep këtë çmim për të mbështetur projekte të rëndësishme universitare të ekzekutuara nën mentorimin e fakultetit.

Megjithëse çmimi i avancuar është zakonisht i rezervuar për studentët e mëdhenj, të paktën në vitin e tretë të studimeve universitare, James ishte në gjendje të fitonte çmimin si një i diplomuar, informon dritare.net.

E pershendesim dhe i urojme realizimin me sukses te projektit!