Ja ushqimet qe qetesojne stomakun tuaj te irrituar

Dhimbjet e stomakut per shkak te mbingarkeses, stresit apo nje ushqimi te keq mund te godasin kedo ne cdo moment.

Prandaj ne te tilla raste eshte mire qe te marrim ushqime te buta.
Shumica e njerezve dine si ti shmangin shkaktaret kryesore si bulmeti, sheqeri, yndyrnat dhe alkooli, por sheqernat sintetike qe ndodhen ne ushqime te paperpunuara mund te shkaktojne shume probleme.

Keto jane disa ushqime qe e sherojne stomakun tuaj te irrituar.

1. Banane

Bananet jane fantastike sepse jane te lehta per tu tretur dhe konsiderohen jo-irrituese per stomakun dhe traktin e siperm gastrointestinal.

2. Buka e bardhe

Ne raste kur stomaku juaj eshte i irrituar nuk mund te qendroje bosh, pasi mund te krijoje me shume perzierje, sepse nuk ka asgje ne sistem per te thithur acidin e stomakut. Buka e bardhe e thekur eshte ushqim shume i mire per te thithur acidin e stomakut.

3. Veze

Vezet jane nje alternative me e lehte per tu tretur dhe nje menyre e thjeshte per te plotesuar nevojat tona te proteinave shume shpejt.

4. Tershere

Kokrrat e tersheres mund te lehtesojne te gjitha semundjet e stomakut dhe te parandalojne cdo shqetesim te zorreve. Fibra te tretshme terheq ujin ne traktin tuaj te tretjes dhe leviz ushqimin permes trupit.

5. Domate

Domatet ndihmojne ne lehtesim te perzierjeve dhe te te vjellave.

Shpresojme qe keto ushqime tu ndihmojne te largimin e dhimbjes se stomakut tuaj.