Ja si Danimarka ka nën kontroll pandeminë Covid 19

Danimarka ka nen kontroll Covid 19.Ishte i vetmi vend që bëri izolimin e menjëhershëm, shpalli gjendjen e karantinës me 11 mars, ndërkohë anuloi fluturimet për një muaj që nga 14 marsi.

Ne fillimet e shfaqjes se pandemise u veprua me zbatimin e nje varg masave te forta si mbylljen e çerdheve, shkollave, universiteteve dhe kolegjeve, u ndaluan qendrimet ne mjedise te hapura e te vizitueshme nga publiku, u mbyllen baret e restorantet, etj.

U ndaluan qendrimet ne grup, 10 veta bashke dhe masa te tjera te fazes se pare.

Faze e dyte po shoqerohet me masa lehtesuese.

Femijet deri ne klasen e gjashte jane kthyer ne shkolle dhe jane rihapur disa sherbime me pare te mbyllura si sallonet e estetikes,parukerite etj
Nga 10 maji do happen edhe sherbime te tjera qe ende nuk funksionojne.