Ja ilaçi qe ka rezultuar efektiv në vrasjen e virusit brenda 48 orësh

 

Ne kete atmosfere kaq te ngarkuar me shqetesimin dhe dhimbjen per te infektuarit dhe viktimat nga virusi vdekjeprures, shkencetaret australiane po flasin tani per ilacine quajtur Ivermectin qe zhduk parazitët e flokëve por qe ka rezultuar efektiv në vrasjen e virusit brenda 48 orësh.

Ky zbulim e eshte realizuar ne Universitetin Monash në Melburn.
Sipas testit te bere ne laborator, një dozë e vetme e barit Ivermectin mund të ndalojë Covid-19 të rritet qe të përhapet në qelizat e trupit.
Megjitrhate shkencetaret ne kete universitet jane shprehur se duhet kohë derisa një vaksinë të jetë në dispozicion per te luftuar virusin vdekjeprures.