Ja cfare kerkuan blegoret e Gjirokastres etj ne takimin me Ministren e Bujqesise dhe Zhvillimit rural Frida Krifca!

Blegtorë nga Gjirokastra, Delvina, Saranda, Tepelena, Përmeti e Libohova jane takuar sot me Ministren e Bujqësisē e zhvillimit rural Frida Krifca.

Gjate takimit, blegtoret kane ngritur disa kerkesa lidhur me mosperballimin e rritjes së çmimeve të karburanteve e produkteve të tjera ndihmëse, raportet e tyre me përpunuesit e bulmetit dhe tregun etj.

Ata kane kerkuar nga Ministrja e bujqësisē e zhvillimit rural Frida Krifca mbrojtje e ndërhyrje qe te mos detyrohen te terhiqen nga punet e tyre, permiresimin e cmimeve te qumeshtit me grumbulluesit etj.

Ministrja Krifca kerkesave te blegtoreve iu pergjegj duke premtuar mbeshtetje, subvencione per stanet, bagëtite, perpunimin e qumeshtit, permiresime e rrugeve e lerave malore etj.