Greqia vendos masa te reja parandaluese në të gjitha pikat kufitare të vendit.

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis, ka thënë se testet për Covid-19 do të kryhen në disa pika kufitare.Dhe konkretisht: përmes kufirit me Shqipërinë, përkatësisht në Kakavijë, Maqedoninë dhe Bullgarinë.

Personat që do të hyjnë në Greqi, do të duhet të kenë kryer testin për Covid-19 në 72 orët e fundit dhe të kenë rezultuar negativë. Një test tjetër do t’iu kryhet në doganë, ku do të raportojnë edhe për vendndodhjen si dhe so të lënë numrin e kontaktit.