Greqia merr Vendimin per Hapjen e Kufijve! Ja kur mund te levizni...

Hapja e kufijve me fqinjet nga ana e Greqise qe pervec Shqiperise perfshin edhe Italine dhe Maqedonine e Veriut do te shtyhet deri në 15 maj.

Deri ne date 15 Maj nuk do te kete asnjë linjë tokësore apo detare dhe nuk do lejohet qarkullimi i mjeteve turistike me skaf apo jaht etj.

Përjashtim bëjnë vetëm shtetasit me pasaportë të këtyre vendeve, të cilët riatdhesohen drejtë vendeve të origjinës, por vetëm nëse plotësojnë deklaratën përkatëse dhe kanë autorizim nga ambasada e vendit përkatës.

Ndërkohë vazhdon normalisht kalimi i kamioneve të mallrave me këto vende.