Gjirokaster, lagjja me dy emra te vjeter dhe me diell qe sot "lundron" ne mjegull

Disa shekuj me pare, lagjja Hazmurat quhej Haxhi bej, sipas kronikat turk Evlia Celebi.

Si ndryshoi emri i saj ne Hazmurat nuk kemi ndonje te dhene, kush eshte rritur ne kete lagje dhe ka mesuar dicka, le te komentoje.

Lagjja Hazmurat eshte lagje me diell dhe ralle “lundron ‘ ne mjegull, si sot ne pamjet e bukura qe na ka derguar qe pa gdhire bashkepunetori i ngushte i faqes tone Pano Muka.

NESER E ME TUTJE DO KEMI PAMJE PER LAGJEN CFAKE!