Gjeni se me cfare eshte mbjelle siperfaqia ne kete foto!

Ne kete foto eshte nje bime vjetore qe kur “piqet” brenda ka uje dhe lëndë ushqyese,vitamina A dhe C te dobishme per shendetin, përfshirë presionin e ulët të gjakut,përmirëson ndjeshmërinë e insulinës dhe redukton dhimbjet e muskujve.

 

Origjina e kesaj bime eshte nga nje vend i larget dhe mendohet qe ne Europe eshte kultivuar nga shek. XVII-të.

Nuk dihet se kur ka filluar kultivimin ne Sjhqiperi, po ne Gjirokaster eshte kultivuar dhe 150 vjet me pare.

Me te dhenat qe moret, gjeni se me cfare eshte mbjelle siperfaqia ne kete foto.

Provoni kujtesen tuaj.