Flamur Golemi: Përkrahë plakut të urtë Ismail Qemali, ashtu si në gjithë lëvizjen kombëtare, ishin edhe patriotët gjirokastritë

Flamur Golemi: Përkrahë plakut të urtë Ismail Qemali, ashtu si në gjithë lëvizjen kombëtare, ishin edhe patriotët gjirokastritë

Nderojmë aktin e shenjtë të patriotëve që në 28 Nëntor 1912, shpalosën flamurin kuq e zi në Vlorë, duke e shpallur Shqipërinë të lirë dhe të pavarur. Përkrahë plakut të urtë Ismail Qemali, ashtu si në gjithë lëvizjen kombëtare, ishin edhe patriotët gjirokastritë. Shpallja e Pavarësisë është kurorëzim i përpjekjeve shumëshekullore të shqiptarëve për zhvillim kombëtar. Sot ky kontribut duhet të jetë për progresin e vendit dhe rrugëtimin e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian.

Gëzuar Ditën e Pavarësisë !