Fabrizio Bucci është ambasadori i ri i Italisë në Shqipëri

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë në faqen e tyre zyrtare në Facebook si dhe ambasada italiane në Shqipëri njoftojne se  Fabrizio Bucci është ambasadori i ri i Italisë në Shqipëri.Ai do të zëvendësojë Alberto Cutillo i cili ishte ambasadori i fundit italian në Shqipëri.

Bucci ka dhënë dhe një mesazh para mbërritjes në Shqipëri:

“Menjëherë në punë për Sistemin Italian në Shqipëri, na presin muaj me aktivitete dhe angazhime të shumta për të forcuar marrëdhëniet midis dy Vendesh që kanë qenë gjithmonë të veçantë për njëri-tjetrin”.

Ambasadori i ri i Italisë në vendin tonë, më herët ka mbajtur funksionin e nëndrejtorit në Drejtorinë e Përgjithshme për Integrimin Europian në Ministrinë e Jashtme Italiane.