Erdogan thote se Turqit Shqiptarët dhe Boshnjakët janë një! Premton mbrojtje nga Serbia pavarësisht Halleve Ekonomike!

Kryeministri turk Rexhep Tajip Erdogan në takimin e rregullt të Shoqatës për kulturën dhe solidaritetin e turqve të Rumelisë në Qendrën e Kongresit Haliq në Stamboll tha se turqit, shqiptarët dhe boshnjakët janë një, prandaj nuk duhet të ndahen por të bashkohen.

“Ju lutemi, të gjithë turqit, shqiptarët, boshnjakët … Vëllezër, ne jemi një, së bashku dhe nuk do të jemi ne pjesë. Serbia nuk mund të bëjë hapa negativ në drejtimin tuaj, kështu që nuk do t’u japim atyre mundesi të mbjellin farën e ndarjes mes nesh “, thotë Erdogan.

Sipas tij, Turqia në 10 vitet e fundit po përpiqet të largojë një Ballkan qindvjeçar, madje edhe qytetarët e vendeve të ndryshme të Ballkanit duhet të bashkohen.

“Ne në Ballkan duhet të jemi një me shqiptarë dhe turq, të kujtojmë se krijuesi i himnit turk Mehmet Aqif Ersoj ishte shqiptar, por ai shkroi himnin që përcjellë ndjenjat e popullit turk. mori shumë duartrokitje në Parlament, i cili zgjati me orë të tëra.Ndërsa Turqia rritet, ajo bëhet më e pasur dhe më e fortë dhe vëllezërit tanë në Ballkan do të përfitojnë shumë nga kjo. Për ne nuk ka dallim midis Stambollit, Ankarasë, Izmirit, Bursa, Edenit, Shkupit , Tiranës, Prizrenit, Sarajevës, Selanikut, Kagjendit dhe Shumenit, nuk mund të jetojmë larg tyre, nuk mund të lë në njërën anë gjërat që kam përjetuar në Mostar, Prishtinë apo Prizren. Siç e shohim edhe në qytetet tona, ne shohim edhe në qytetet e atij rajoni.

Ne përpiqemi të bëjmë më shumë përmes projekteve që do ta bëjnë jetën më të lehtë për njerëzit, për të ruajtur veprat dhe vlerat historike, tha Erdogan.