Disa keshilla per prinderit se si te ndihmojne femijet pas termetit

Me poshte ju sjellim disa keshilla se si te ndihmoni femijet tuaj mbas termetit…

Femije te moshave te ndryshme kane nevoje per ndihme te ndryshme, prandaj identifikimi i kesaj gjeje eshte paresore.

Per moshen 1-5 vjec ndryshimet ne gjume dhe ne te ngrene jane normale. Kjo moshe nuk e ka zhvilluar akoma aftesine per tu veterregulluar emocionalisht ndaj jane totalisht te varur nga ndihma e prindit. Simptoma te tjera qe mund te shikoni jane hiperaktiviteti, veshtiresite ne te shprehur dhe ndjenja agresiviteti.
Femijet e moshes 5-11 vjec mund te pesojne renie nga rezultatet mesimore, mbyllje ne vetvete, paqendrueshmeri ne ritualet e gjumit ose te ushqyerjes, agresivitet, nevoje te forte per vemendjen e prinderve. Keto shenja jane totalisht normale.
Nese jeni prind i nje adoleshenti 12-14 vjec, ai mund te shfaqe performance ne renie per disa dite derisa situata te jete drejt normalizimit. Mund te ankohen per dhimbje fizike qe vijne si pasoje e stresit(dhimbje ne kraharor, stomak).

Te gjithe Shqiptaret jane te tensionuar nga termeti dhe pasojat qe le ai, sidomos prinderit ndihen te pafuqishem per te ndihmuar femijet e tyre. Keshillohet te jeni teper tolerant ndaj femijes suaj, dhe bashkpunues ne kalimin me sukses dhe pa pasoja te traumes.