Covid 19, situatë e kontrolluar, të prekur në rrethe në 24 orë, po në Gjirokastër dhe Sarandë?

Nga Ministria e Shendetesise mesojme se gjate 24 oreve jane shtuar 19 raste te reja me persona te infektuar nga virusi Covid19 por situata eshte e qendrueshme dhe e kontrolluar.

Mira Rakacolli, zv.ministrja e Shëndetësisë ka thene se 11 raste jane ne Tirane, 1 rast në Kruje, 1 rast ne Korçe,1 rast ne Elbasan, 5 raste në Kukës mes tyre 1 personel shëndetësor.

Nderkohe dje janë testuar 252 persona të dyshuar,nga keta 44 personel shëndetësor; janë testuar 4558 raste të dyshuara dhe prej tyre janë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 494 raste.

Harta e prekurve nga virusiCOVID-19 zgjerohet në Tiranë, Kukës, Krujë, Elbasan dhe Korçë, Tirana ne 237 raste, Durresi 42,Lushnja 6 raste,Elbasani16 raste,Fieri 32 raste,kavaja 8 raste,Rrogozhina 4 raste,Korca 18 raste, Vlora 5 raste, Shkodra 71 raste,Lezha 14 raste, Berati 2 raste, Hasi 13 raste, Kruja 7 raste,Tropoja 4 raste, Puka 5 raste,– Mirditaë 3 raste dhe Kukesi 6 raste

Qarku i Gjirokastres eshte i paster, pa asnje person te infekltuar, po keshtu Saranda.