Covid 19/ Pas krizës, vendet që do të ringrihen më shpejt, po Shqipëria?

BBC ka bere nje anlize per vendet qe do te ringrihen me shpejt pas kesaj pandemie qe ka mberthyer nga “gryka” gjithe boten.

Jane 5, Danimarka, Singapori, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Ruanda dhe Zelanda e Re, Indeks i hartuar nga kompania e sigurimeve FM Global.

Në renditjen totale, ja  vendi qe ze vendi tone, Shqiperia, e 95 në botë, me një pikëzim prej 30.7, ku 100 është maksimalja e pikeve;  Bosnja ne vendin e 70, Bullgaria e 45-te, Kroacia ne vendin e 37, Mali i Zi e 82-ta, Maqedonia e Veriut e 100 dhe Serbia në vendin e 63-te.

Sa i përket rezistencës ekonomike, Shqipëria është në vendin e 91-te , cilesise se rrezikut ne vendin e 118 dhe ne lidhje me rrjetin e furnizimit, ne vendin e 78.