Covid 19 ka një moment shumë të rrezikshëm që nuk duhet nënvlerësuar:Mësojeni nga Mjeku i Njohur Arben Gjata

Mjeku i njohur Arben Gjata ka folur ne lidhje direkte me A2 dhe ka deklaruar per kete moment, si me te rrezikshmin. Behet fjale per çlirimin e masave shtrenguese, karantinuese, atehere duhet dhe te rritet me shume pergjegjshmeria e secilit gjate levizjes, per zbatimin e distancimit social.

“Momenti kur të hapet vendi është shumë i rrezikshëm, thote Arben Gjata, qytetarët duhet të kenë parasysh masat e distancimit social. Ne e kemi më të vështirë të përshtatemi me këtë mënyrë të re jetese, por duhet ta bëjmë derisa të zhduket kjo epidemi”.

Sa per valen e dyte te koronavirusit doktor Gjata u shpreh se “Shumica e vendeve qe flasin per vale te dyte, e kane fjalen per periudhen e dimrit, kur ka dhe viroza të tjera. Të shpresojmë që deri atëherë të kemi vaksinën. Testet kanë nisur dje në Britani. Do një periudhë 2-mujore për provat klinike dhe pastaj verifikohet nëse është ajo e duhura për të nisur përdorimin e gjerë në popullatë”.