Arritet fitorja më e madhe për Trump, miratohet reforma e taksave në SHBA!

(CNN) Në një votim në orët e hershme të mëngjesit të së mërkurës, Senati miratoi versionin përfundimtar të rishikimit të parë të kodit tatimor të SHBA në më shumë se 30 vjet duke i dorëzuar Presidentit Donald Trump dhe republikanëve të kongresit fitoren legjislative më të rëndësishme të vitit 2017.

Ligji miratoi linjat partiake, 51-48 me rezultatin përfundimtar të shpallur nga Zëvendëspresidenti Mike Pence i cili kryesoi votimin. Senatori Jeff Flake, republikani i fundit i padeklaruar, votoi pro.

Shtëpia e Përfaqësuesve miratoi ligjin të martën e mëparshme, por ndryshimet teknike u bënë në Senat dhe projektligji do të kthehet aty të mërkurën për një rivotim, ku pritet të kalojë përsëri. Ajo pastaj do të shkojë në tryezën e Presidentit për nënshkrimin e tij para festës së Krishtlindjes, duke bërë realitet premtimin e Partisë Republikane për të nxjerrë lehtësimin tatimor deri në fund të vitit.

“Kjo është pa dyshim gjëja e vetme më e rëndësishme që mund të bëjmë që edhe njëherë ta bëjmë Amerikën vendin më të mirë për të bërë biznes”, tha republikani i Wisconsin. Protestuesit u larguan në mënyrë të përsëritur nga të dy dhomat gjatë gjithë ditës.Tani, republikanët janë vetëm disa orë larg nga mbledhja zyrtare e fitimit të tyre të parë legjislativ këtë vit, një që jo vetëm jep një premtim të fushatës për të rishikuar sistemin e taksave të SHBA, por edhe rrjetin e një tjetër premtim të GOP për të shfuqizuar të paktën një pjesë të Aktit Affordable Care duke i dhënë fund dënimit të lidhur me mandatin e Obamacare për të pasur sigurim shëndetësor./përkthyer nga CNN