Aktivizohen Armet Berthamore Ruse! Ne pergjigje te sanksioneve Putin ne gatishmeri ekstreme...

Ne kunderpergjigje te asaj qe Putin e quajti “gjuhe agresive” nga shetet e Natos, ai urdheroi Ministrine e Mbrojtjes Ruse te jete ne gatishmeri me armert berthamore.

Aresyeja kryesore eshte heqja e bankave Ruseve nga sistemi Swift. Nje mase drastike e cila e demton jashtemase ekonomine e Rusise, aq sa disa e quajne bombe berthamore ekonomike.

Gjithashtu Gjermania, Hollanda, Greqia dhe shume vende te tjera do te dergojne armatime ne Ukraine si edhe shume nga vendet Europiane nuk do te lejojne hapesiren e tyre ajrore per avionet Ruse.

Nderkohe ushtria ka avancuar ne brendesi te Ukraines dhe nuk eshte akoma e qarte nese do te kete bisedime per ndalimin e luftes.