Aeroplani i Ri do të fluturojë nga Europa në Amerikë për vetëm 3 orë!!!

Concorde fluturoi për herë të fundit në vitin 2003, dhe 14 vjet më vonë, mund të kthehet përsëri. Ose të paktën, fluturime si Concorde.

Business Insider raporton se udhëtimi ajror komercial supersonik mund të bëjë një kthim më shpejt se sa parashikohej.

Kompania e prodhimit të avionëve Boom Supersonic ka marrë 76 urdhra paraprakë për Boom XB-1 të saj, e cila thuhet se arrin shpejtësi prej 1.687 milje në orë. Aeroplani do të ishte më i shpejtë, më i vogël dhe më i qetë se Concorde (100 mph më i ngadalshëm).

Boom XB-1 do të ketë një kapacitet prej 55 pasagjerësh dhe do të fluturojë nga Londra në Nju Jork për tre orë dhe 15 minuta.Boom planifikon të provojë një version më të vogël të XB-1 deri në fund të vitit 2018, dhe nëse gjithçka shkon sipas planit, një avion me madhësi të plotë do të jetë në veprim deri në vitin 2025.