A ka qene vertet shqiptar Nikola Tesla?

Shkencetar, fizikant, shpikes ose ndryshe gjeni pershkruhet jeta e ketij njeriu. Por, si ka mundesi qe ai shihet i veshur me nje kostum shqiptar. Historianet kane bere studimet dhe e pershkruajne keshtu:
Nikola Tesla ka lindur ne vitin 1856 ne nje fshat te Kroacise ne ate kohe pjese e perandorise Austro -Hungareze dhe vdiq ne ShBA. Ne Amerike ka emigruar ne vitin 1884. Ai thuhet se ishte me origjine serbe. Babai i tij quhej Milutin Tesla ishte prift ortodoks dhe e jema Gjuta Tesla ishte e pashkolluar ,por shume e zgjuar. Prinderit e tij ishin nga serbia jugperendimore afer Malit te ZI. Keshtu na eshte rrefyer deri tani. Nderkaq ne gazeten Vecernje Novosti te dates 4 Maj 2012 ku shkruhej per Nikola Teslen jepet nje pamje e tij me veshje popullore. Foto grafia ishte nga koleksioni i nje gazetari i cili pranonte qe fotografin e kishte mar nga kusheriri i TESLES. Fotografia eshte e vitit 1880 4 vjet para emigrimit te Tesles ne SHBA. Kjo fotografi tregon se kostumi eshte shqiptar i shqiperise veriore. Familja e tij dhe ai vete qe e ka veshur kane perdorur nje kostum qe ata vete e kane zgjedhur me vullnet te lire para se ai te nisej per SHBA per ta ruajtur si nje gje te shtrenjte ne kujtim dhe respekt te origjines se tyre.