3 produktet qe shkaterrojne koronavirusin

‘Si shmenget 100 për qind koronavirusi’, studimi i universitetit amerikan: 3 produktet që e shkatërrojnë

Universiteti Johns Hopkins ka publikuar këto ditë një përmbledhje të shkëlqyer për të shmangur ngjitjen e COVID 19, duke e ndarë atë sepse është shumë e qartë:

* Virusi nuk është një organizëm i gjallë, por një molekulë proteine (ADN) e mbuluar nga një shtresë mbrojtëse e lipideve (yndyrnave) e cila, nëse përthithet nga qelizat e mukozës okulare, hundës ose gojës, ndryshon kodin e tyre gjenetik. (mutacion) dhe i shndërron ato në qeliza shumëzuese dhe sulmuese.

LEXO EDHE:
‘Profecia’ për fundin e makthit: Kur do zhduken infeksionet
* Meqenëse virusi nuk është një organizëm i gjallë por një molekulë proteine, ai nuk vritet, por kalbet vetë. Koha e shpërbërjes varet nga temperatura, lagështia dhe lloji i materialit në të cilin gjendet.
* Virusi është shumë i brishtë; e vetmja gjë që e mbron atë është një shtresë e hollë e jashtme e yndyrës. Kjo është arsyeja pse çdo sapun ose pastrues është ilaçi më i mirë, sepse shkuma e shkatërron ate. (kjo është arsyeja pse duhet të fërkoni kaq shumë: për të paktën 20 sekonda ose më shumë, dhe të bëni shumë shkumë). Duke shpërndarë shtresën e yndyrës, molekula e proteinës shpërndahet dhe prishet vetë pasi shkrihet shtresa e yndyrës qe e mbështjell. Atëherë përdorni ujë mbi 25 gradë për të larë duart, rrobat dhe gjithçka tjetër. Përveç kësaj, uji i nxehtë prodhon më shumë shkumë që e bën atë edhe më të dobishëm.
* Alkooli ose ndonjë përzierje me alkool më të madh se 65% SHPRNDARNDAN çdo yndyrë, veçanërisht shtresa e jashtme lipidike e virusit.

* Miksimi, përzierje me 1 pjesë zbardhues dhe 5 pjesë të ujit shpërndan drejtpërdrejt proteinën, e copëton atë nga brenda.

* Peroksidi i hidrogjenit ndihmon shumë pas sapunit, alkoolit dhe klorit, sepse peroksidi shpërndan proteinat e virusit, por ju duhet ta përdorni atë të pastër dhe kjo dëmton lëkurën.

JO BAKTERICIDA. Virusi nuk është një organizëm i gjallë si bakteret; nuk mund të vritet me antibiotikë ajo që nuk është e gjallë, por me shpejt e shpërbëjnë strukturën e saj me gjithçka që është thënë më lart.

* Asnjëherë mos shkundni rrobat, çarçafët ose veshjet e përdorura ose të papërdorura. Ndërsa është ngjitur në një sipërfaqe poroze, është shumë inerte dhe shpërbëhet vetëm midis 3 orësh (pëlhurë dhe poroze), 4 orë (bakër, sepse është natyrisht antiseptik; dhe druri, sepse heq gjithë lagështinë dhe nuk e lejon të shkëputet dhe shpërbëhet), 24 orë (karton), 42 orë (metal) dhe 72 orë (plastike). Por nëse e tundni ose përdorni një lagështirë, molekulat e virusit notojnë në ajër deri në 3 orë dhe mund të vendosen në hundën tuaj. Molekulat virale mbeten shumë të qëndrueshme në ftohjen e jashtme ose artificiale si kondicionerët në shtëpi dhe makina. Ata gjithashtu kanë nevojë për lagështi për të mbetur të qëndrueshëm dhe veçanërisht errësirë. Prandaj, mjediset e dehumifikuar, të thatë, të ngrohtë dhe të ndritshëm do ta degradojnë atë më shpejt.

* Drita UV në çdo objekt që mund të përmbajë atë prish proteinën e virusit. Për shembull, të dezinfektoni dhe ripërdorni një maskë është perfekte. Kini kujdes, ajo gjithashtu prish kolagjenin (i cili është një proteinë) në lëkurë, duke shkaktuar përfundimisht rrudhat dhe kancerin e lëkurës.
* Virusi NUK MUND të kalojë në lëkurë të shëndetshme.

* Uthulla NUK është i dobishëm sepse nuk prish shtresën mbrojtëse të yndyrës. JO ALCOHOL ose VODKA. Vodka më e fortë është 40% alkool dhe keni nevojë për 65%.

* LISTERINA (është një larje e gojës amerikane) NUK KA NEVOJË! NUK është alkool 65%.
* Sa më shumë hapësira është e kufizuar, aq më i lartë është përqendrimi i virusit. Më e hapur ose e ajrosur natyrshëm, më pak.

* Kjo është thënë super, por duhet të lani duart para dhe pasi të prekni mukozën, ushqimin, bravat, çelësat, çelësat, telekomandën, telekomandën, telefonin celular, orët, kompjuterët, tavolinat, TV, etj. Dhe kur përdorni banjën.

* Duhet të keni dorë të thatë, për shembull, t’i lani shumë, sepse molekula mund te jetoje neper rrudhat e duarve.

Gjithashtu duhet te keni thonj te shkurtër e te pastër.SYRI.net