16 milion banore, asnje viktime nga Covid 19

Njihuni me vendin pa asnje viktime nga pandemia.

Ky fakt vjen nga nje vend i larget, nga Kambooxhia me  popullsi 16 milionë banorë, 129 persona të infektuar me koronavirus dhe asnje viktime , edhe pse vend shume afer Kines nga ku dhe nisi koronaviruesi.

Si eshte arritur kjo?

Baze ka qene bashkëpunimi shtet-banore qe kane degjuar dhe respektuar udhezimet e dhena.

Nisur nga nje rezultat i tille i pangjashem ne bote, qeveria kambozhiane ka hapur “udhet” per turistet e huaj por ne kontroll e zbtim masash te forta si , depozitim i nje shume prej 3000 dollare për kostot e testeve për Covid-19 dhe karantinës.

Nese gjate qendrimit gjithshka shkon mire, ne largim pjesa e mbetur e parave të rikthehen.

Kur nje person ndërron jetë gjatë udhëtimit në Kamboxhia, nga depozita e tij do zbriten 1500 dollare.