Dr.Roland Karalli: Gjirokastra i takon zonës së gjelbër me asnjë rast të infektuar, ja si do vazhdojmë të mbrohemi nga Covid 19

Lidhur me sutuaten dhe masat e mara ne qarkun e Gjirokastres per te mbetur te paster , te pa prekur nga Covid 19, per gjirokasatraonline mjeku i njohur Roland Karalli, zv/drejtor i spitalit rajonal te Gjirokastres, u shprehe:

Duke qene qe perjetojme nje situate specifike nga pandemia e Covid-19 ne qarkun e Gjirokastres pozitive eshte ajo c`ka u vleresua dhe nga kryeministri qe i takojme zones se gjelber me asnje rast te infektuar.

Zona me delikate eshte pika kufitare e Kakavies ku personeli mjekesor i angazhuar ne maksimum bene nje pune te lavderueshme.

E njejta pune behet dhe ne spitalin rajonal te Gjirokastres me perkushtim dhe vetmohim.

Masat organizative jane te perkryera ne spital simbas urdherave te ministrise se shendetesise .Paisja e personelit mjekesor me mjetet e nevojshme mbrojtese bashkepunimi korekt me epidemiologjine per realizimin e tamponeve per rastet qe eshte dyshuar per Covid-19 pavaresisht qe pergjigjet kane qene qe te gjitha negative.

Si personel shendetsor kemi angazhim maksimal per te ruajtur gjendjen ne te cilen jemi.

Pune e lavderueshme behet dhe ne rrethet e qarkut tone Permet Tepelene ,Memaliaj ,Kelcyre.

Do jemi korrekt per masat mbrojtese dhe jemi optimist qe do ta ruajme situaten qe perjetojme.