in

Aktori i njohur i Kinematografise Shqiptare dhe Teatrit Kombetar te Kukullave eshte nga Gjirokastra

Aktori i njohur, me titull ” Artist i Merituar” Zija Grapshi, per ata qe nuk e dine, eshte nga Gjirokastra.

E nisi karrieren pas diplomimit ne 1952 ne shkollen e mesme artistike Jordan Misia si pjesemarres i grupit teatror qe themeloi Radio Tiranen.Me pas ka marre pjese ne shume filma te kinematografise shqiptare, ka marre pjese gjithashtu edhe ne Estraden e kryeqytetit dhe ne trupen e Teatrit Popullor.

Ajo qe e dallon nga aktoret e tjere eshte pjesemarrja 40 vjecare ne teatrin e kukullave ne Tirane me rreth 160 shfaqje.

Krahas interpretimit ne role te ndryshme, ka punuar edhe pedagog ne Insitutin e Larte te Arteve dhe ka vene ne skene gati 20 projekte ne Teatrin Kombetar te Kukullave, ka luajtur edhe si aktor ne filma artistik te Kinostudios Shqiperia e Re.

What do you think?

Written by admin

Nje foto nje kujtim/ E gjeni dot se kush rrinte ne bangen e pare dhe te fundit?!

Kujtese/ Mina Konomi shoferi i shquar i fabrikes se lekure kepuceve ne Gjirokaster