Category: Të Pathëna

  1. Home
  2. Të Pathëna
Filter

Britanikët bëhen Gjirokastritë - Shpikin Tualet me 2 Funksione!

Nga Londra na vjen një lajm mbi një shpikje të re se si mund të kursehen hapësirat e tualeteve, sidomos kur janë

Lexo me Shume

"Banka e Nako Liles" - Kafeneja e "bankierit" nga Pazari i Vjetër që mori famë botërore

Nako Lilia, me shtëpi pranë kishës së Shën Sotirit në lagjen "Pazar i Vjetër" të Gjirokastrës, lindi rreth vitit

Lexo me Shume

"Përshesh me Raki", ja si dorëzoheshin të gjithë dasmorët para Gjirokastritëve me nam

Ngjarje e ndodhur në një dasëm në Libohovë, treguar nga gjirokastriti Xhelo Sejdo për gjyshin e tij pijedashës

Lexo me Shume

I pari në Gjirokastër me Talika, karroca e tërhequr nga 6 kuaj, dhe historia e mbiemrit Bediava

Jani Bediava është i pari në Gjirokastër që, bashkë me djemtë, Pandon dhe Vasilin, kanë përdorur Talika, karroca të

Lexo me Shume

Këpucari me Emër ku bënin porosi edhe Profesorët Francez të Liceut të Gjirokastrës

Me dyqan të këpucëve me porosi në sheshin e Çerçizit gëzonte emrin e mjeshtrit, me klientë nga qyteti dhe krahinat

Lexo me Shume

Elmazí Shane, edhe pse 90 vjeçare ngjitej në Këcullë

Rrojti me ditët e saj, një shekull. Rreth orës 5 i dilte gjumi, edhe pse 90 vjeçare ngjitej në Këcullë për lule e

Lexo me Shume

Vasil Dhoska, 105 vjeç nuk i ndahej punës dhe ushqimit

Usta Vasili, punës nuk i ndahej nga mëngjesi në mbrëmje. Gdhendte gurin deri afër të 70-ave. 105 vjeç rrojti, me

Lexo me Shume

Ja si rrojti 100 vjet Kiço Dhima

Kiço Dhima, 1890 - 1990, pazarin e kishte si ”shtëpi të dytë”, e vizitonte dhe në moshë të madhe. Rrojti 100 vjet.

Lexo me Shume

Në Këcullë, mish qengji i pjekur në hell, qifqi dhe pashaqofte

Në vitin 1984 ne piken turistike te Këculles në Gjirokastër u shtrua nje drekë per Kryeministrin e Bavarisë Franz

Lexo me Shume