Category: Histori

  1. Home
  2. Histori
Filter

Njihuni me Bashkëluftëtarët e Bajo e Çerçiz Topullit, Pjesëtarë e Përkrahës të Çetave Kryengritëse nga viti 1905 e më pas

Njihuni me Bashkëluftëtarët e Bajo e Çerçiz Topullit, pjesëtarë e përkrahës të çetave kryengritëse të periudhës pas

Lexo me Shume

Fan Noli në Gjirokastër, pritja që ju bë nga populli dhe intelektualët në vitin 1923

Në 1923 vizitoi Gjirokastrën imzot Fan Noli. Fan Noli foli përpara popullit, i cili e priti me nderime. Pas

Lexo me Shume

Pritja që i bënë banorët e Gjirokastrës bandës "Vatra" ardhur që nga Amerika më 1920

Në vitin 1920 banorët e Gjirokastrës u bënë një pritje jashtëzakonisht të ngrohtë vatra-nëve nga Amerika "të

Lexo me Shume

Kush e përgatiti flamurin e çfarë thanë oficerët turq në restorantin e Cile Mukës

Pëlhura për përgatitjen e flamurit që do të ngrihej në Gjirokastër sipas porosisë së qeverisë së Vlorës u ble nga

Lexo me Shume

Si u shpall Gjirokastra e pavarur më 4 dhjetor 1912

Në pasditen e 28 Nëntorit 1912 Gjirokastra mori lajmin e madh të Shpalljes së Pavarësisë Kombëtare, ndërsa më 4

Lexo me Shume

Gati për të Rënë: "Shtëpia me Urë" e Pano Zotos, dikur Seli e Konsullatës Greke

Shirat me stuhi që ranë, e rënduan edhe më shumë shtëpinë e Pano Zotos në lagjen Pazar i Vjetër. Dikur, shtëpi

Lexo me Shume

350 Vjet më parë jeta mesatare e Gjirokastritëve ishte mbi 80 vjeç

Gjirokastra ka klimë të butë e të freskët. Ajo ka dhe shumë shembuj jetëgjatësie. 350 vjet më parë jeta mesatare

Lexo me Shume

Si festohej Dita e Flamurit në Gjirokastër pas vitit 1912

Dita e Flamurit festohej në rrugë e sheshe. Grupe grupe banorët kalonin në Qafën e Pazarit e 5 degëzimet e saj për

Lexo me Shume

Presidenti i Amerikës Donald Trump uron shqiptarët për Pavarësinë

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump uron të gjithë shqiptarët për 105-vjetorin e

Lexo me Shume