Me Covid 19 në Shqipëri janë prekur edhe fëmijët, ja dhe kategoria më shumë e prekur

Dalin te dhenat se cilat jane grup-moshat me te prekura ne Shqiperi nga virusi Covid 19.

Keto i ben te ditura Instituti i Shëndetit Publik.

Sipas njoftimit mesohet qe gjate kesaj pandemie edhe femijet jane prekur, femijet 0-4 vjeç janë kategoria më pak e prekur.

Nga rastet e infektuara vetëm 1% janë fëmijë të moshës deri në 4 vjeç, gjithashtu edhe fëmijët 5-14 vjeç infektohen më rrallë nga Covid 19.

Keshtu ne Shqiperi jane vetem 3% e të prekurve që i përkasin kësaj grup-moshe.

Moshat e rrezikuara me shume e te prekura jane 45-64 vjec qe zene 40% te rasteve te vertetuara pozitive.Deri tani mosha mesatare e rasteve të vertetuara ne vendin tone eshte  46.6 vjeç.